N

poodt-8688

Na drie weken trainen mochten we vandaag eindelijk de eerste competitie wedstrijd spelen. Negen man sterk, om 11.00 uur in een heerlijke najaarszon aan de bak tegen OSV E6. Een ploeg die, net als E3, uit louter tweedejaars E spelers was samengesteld.

We speelden met het systeem waar Nout en ik de hele zomer op hebben zitten broeden [classified!]: een keeper, een laatste man, een aanvallende verdediger, een linker vleugelspeler, een rechter vleugelspeler, een schaduwspits en een diepe spits.

In de eerste helft ondervonden we stevige weerstand van OSV. Toch was DRC wel sterker, maar de kansen werden niet verzilverd. Totdat Nout de bal kreeg, en geheel in eigen stijl voor rust de score wist te openen. Ondanks het lichte veldoverwicht waren we er niet gerust op. In de rust dus geïnventariseerd wat goed gaat en wat beter kan. Boodschap: meer concentreren op het afwerken.

poodt-8724En daar gingen we: 2-0 Tarun, 3-0 Sacha, 4-0 Sacha (prachtig lobje), 5-0 Tarun. En toen waren we 5 minuten op weg in de tweede helft. Daarna werd het uitstekende samenspel voortgezet met nog goals van Aize (6-0), Nout (7-0), Gijs (8-0) en Aize (9-0).

Een speciale vermelding voor Apgar, die zich in zijn eerste wedstrijd bij E3 uitstekend heeft geprofileerd met zijn werklust en balgerichtheid. Top! Na afloop kreeg iedereen als verrassing het foto-beeldverslag van het E4 seizoen 2013-2014 in boekvorm mee naar huis zodat iedereen nog eens terug kan kijken op de dingen die we vorig jaar hebben geleerd.

Jongens, een supserstart van de competitie!