M

poodt-4115

Met een enigszins zorgelijk vooruitzicht stapten we vanochtend in de auto: koud en nat weer (da’s 1-0 achter voor ons team) en met de harde thuiswedstrijd tegen OSV nog vers in het geheugen. Maar we gaan er natuurlijk tegenaan: mannen voor de wedstrijd scherp gezet, rustig ingespeeld en dan de wedstrijd.

Al na een paar minuten krijgen we de traditionele achterstand om de oren: 1-0. DRC wil wel, maar OSV is gewoon gretiger, lijkt balvaardiger en is ons overal net een stapje voor. Tussendoor worden we een aantal keren verrast door de wel heel bijzondere beslissingen van een goedbedoelende maar hopeloos falende scheidsrechter. Gelukkig wordt dit door coaches van beide teams gezien, zodat we eensgezind zo nu en dan corrigeren. En daarnaast wordt de wedstrijd gelukkig sportief gespeeld. Dan schieten we al een eind op in de eerste helft, en weet Nout de gelijkmaker te scoren.

Rust. Wat gaan we hier aan doen mannen? Er moet echt meer pit in het spel! Iedereen mocht in de rust een punt noemen dat hij beter ging doen in de tweede helft. En dat leek vruchten af te werpen. Binnen een mum van tijd werd het door twee doelpunten van Nout 3-1. Dan ben ik het scoreverloop even kwijt, maar we verspeelden een 2-4 voorsprong tot OSV weer langszij kwam: 4-4. Hou het dan maar eens droog. Toch zaten we er de tweede helft aanzienlijk beter in waardoor we uiteindelijk de winst wisten binnen te slepen, met 4-6 winst naar huis (twee keer Ole en één keer Aize). Gekke wedstrijd, waarbij we niet konden overtuigen maar toch winnen.

De koploper heeft vandaag door een gelijkspel bij Tos Actief twee kostbare punten laten liggen, waardoor wij bij winst in Diemen komende zaterdag de koppositie over kunnen nemen. ( tekst: Paul Rijnders)