P

poodt-9778 poodt-9759 poodt-9713 poodt-9649poodt-9876

Purmerland: ik had er nog nooit van gehoord, maar het blijkt een dorpje te zijn tussen Landsmeer en Purmerend. SC Purmerland heeft twee voetbalvelden, die in de lengterichting naast elkaar liggen – ingeklemd tussen een vet brede sloot aan de ene kant en een weg aan de andere. Die sloot, daar lag binnen twee minuten onze trainingsbal in. Maar geen nood, met een prachtige ring aan een touw kon onze specialist ringwerpen Nout sr de bal weer op het vaste land brengen.

Onze tegenstander liet zich pas vlak voor aanvang zien: problemen met de kleedkamer, of iets dergelijks. Dat komt bij ons niet voor! We staan er, een half uur voor aanvang, kleedkamer of geen kleedkamer! Dan de wedstrijd, op papier geen zware: Purmerland staat op de elfde stek, wij derde. Na de eerste schermutselingen opent Sacha de score: 0-1. Dan schiet Gijs op doel, het schot wordt door de goede keeper nog gekeerd, maar Nout maakt het genadeloos af: 0-2. Nout had er zin in, want hij neemt ook de 0-3 en 0-4 voor zijn rekening. Een echte hattrick binnen 12 minuten! Ole pakt ook een goal mee met een formidabel schot, onderkant lat.

Rust, limonade op het veld – waarom een kleedkamer als het zulk prachtig weer is? Hoewel het dus goed gaat wordt er ook wel wat verspild: er waren kansen die we niet hadden mogen missen. Afijn, daar gingen we. In de 28e minuut scoort Apgar zijn eerste officiële DRC goal, gefeliciteerd! Een minuut later: Sacha 0-7, en nog een minuut later: Max 0-8. Ineens ging het hard. Tarun tekent voor de 0-9 en Nout frommelt de 0-10 er in. Maar het is nog niet gedaan. Gijs wordt prachtig bediend door Nout, aarzelt niet en rost 0-11 in de touwen. Omdat Monnickendam heeft afgerekend met de Kadoelen staan we nu op de tweede plek, achter Purmersteijn E6 met een wedstrijd minder gespeeld. Jongens, heerlijk gespeeld, tot maandag!