V

poodt-7886 poodt-8087 poodt-8306

Vandaag de derby op het programma tegen onze vrienden van De Dijk. 19.00 u aantreden, licht geplaagd door verkeersdrukte waren we toch op tijd paraat. Nout moest helaas verstek laten gaan wegens kamp – het gemis van onze goaltjesdief was vandaag bepalend.

Eerste helft. Een gretige Dijk zet ons rond de 8 ste minuut op 1-0 achter. Maar daar zijn we redelijk aan gewend, dus geen man over boord. Een paar minuten later komen we op 1-1 door (sorry niet genoteerd), dan 1-2 door Gijs op aangeven van Tarun met een mooie hakbal en al snel daarna 1-3 door Sacha. De ploegen zijn absoluut aan elkaar gewaagd, want de Dijk weet terug te komen tot 3-3, maar nog voor de rust maakt Max 3-4 en Aize met een schitterend afstandsschot de 3-5. Rust. Ik zie dat de ploeg keihard werkt voor de overwinning, dus vooral doorgaan zo. Verdedigend kan het net wat beter: iets scherper dekken, maar over het algemeen: prima spel. Toch weet De Dijk zich terug te knokken tot 5-5 en we krijgen het dan benauwd langs de lijn. Er zijn kansen over en weer, maar Robin keept uitstekend en ook de keeper van De Dijk staat de tweede helft prima zn mannetje.

Dan rond de 40e minuut komen we op 5-6 voorsprong door een eigen doelpunt van de Dijk. Maar dan komt De Dijk toch terug met een sterke aanval; een paar minuten voor einde speeltijd wordt de eindstand bepaald op 6-6. Jongens, gevochten als leeuwen: ik ben trots op jullie! Zaterdag thuis nieuwe ronde nieuwe kansen tegen Diemen.