E

poodt-7426 poodt-7395 poodt-7300 poodt-7285

Eindelijk een heerlijke lentezon en niet te vroeg spelen (11.00 u), dus gunstige randvoorwaarden voor de pot tegen Tos Actief. Met de uit-overwinning van 5-6 dankzij de winnende treffer van Apgar nog vers in het geheugen stapten we haarscherp het veld op.

Al vroeg in de eerste helft wordt de score geopend met een mooie treffer van Gijs: vlak voor het doel beheerst met de buitenkant voet afgemaakt. Lekker. We spelen vandaag offensief sterk, en zetten de mannen van Tos Actief steeds goed vast. Dat resulteert rond de 12e minuut in een mooie actie van Tarun, waarbij hij goed de keeper uitspeelt en kansloos laat: 2-0. Dan een paar minuten later, de druk is groot, een prachtige pass van Aize op Nout, die niet aarzelt en de bal met zijn hoofd verlengt – boogbal over de keeper – en weer mag Tos Actief de bal uit het net vissen: 3-0. Tos Actief heeft wat kleine kansjes, maar Robin staat goed zijn mannetje. Ook het terugbrengen van de bal in het spel ging vandaag heel lekker. Rust. We spelen gewoon heel lekker, coaches hebben er weinig aan toe te voegen. Tweede helft hebben we zon tegen – er zijn ergere dingen – en moeten we scherp blijven. Maar al gauw tikt Ole de 4-0 binnen, op aangeven van Tarun. Dan doet Tos Actief iets terug: een sterke individuele actie en dan moet Robin zich gewonnen geven. Maar het leed is niet geleden voor Tos Actief: Gijs scoort de 5-1. Tarun schiet de bal van een flinke afstand loeihard in de goal, keeper kansloos: 6-1 Ondertussen doet Apgar zijn werk uitstekend – hij gaat op een faire manier de duels stevig aan, een voorbeeld voor de ploeg. Aize laat zich natuurlijk ook niet passeren, en wint eigenlijk elk man tegen man duel. Dan gaan we naar het eind van de wedstrijd, Max pakt nog een goal mee en Sacha scoort de laatste: 8-1.Heerlijk gespeeld mannen, tot maandag bij de training en dan woensdag de volgende wedstrijd: uittegen De Dijk!

NB: Dankzij het verlies van Diemen tegen Geinburgia staan we nu op de tweede plek, als we de laatste drie wedstrijden winnen zijn we kampioen!