V

poodt-0870 poodt-0878 poodt-1045-2 poodt-1293

Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen, we weten dat we spelen om de tweede plek: Geinburgia is al kampioen. Met een team van acht man – Aize was er helaas niet bij – was de opgave om deze jongens alle hoeken van het veld te laten zien. En dat op een wat druilerige lente ochtend.

De eerste helft starten we uitstekend: fel op de bal en we schuwen het duel niet. Ole speelt een geweldige wedstrijd en opent na een minuut of vijf de score met een mooie actie en daarna een goed schot: 1-0! Dat belooft wat. We houden de inzet goed vol en worden regelmatig gevaarlijk. Maar Geinburgia doet dan wat terug: 1-1. We laten de koppen niet hangen, we weten wat ons te doel staat. er wordt dus druk gezet en dan komt de bal via een goeie aanval over links bij Max terecht. Die aarzelt niet en rond de 20e minuut is het dan 2-1. Rust. Nout en ik constateren goed spel. Gijs en Apgar hebben de zaak achterin goed onder controle, middenveld met Sacha, Tarun en Max functioneert goed, de spitsen Nout en Ole zijn zeer alert. En Robin: die staat als een dijk te keepen, misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. Enige aandachtspunt: we mogen wat offensiever spelen, meer aansluiten als we in de aanval zijn – en dus wat meer risico achterin. In de tweede helft gaan we goed door, maar Geinburgia heeft nieuwe moed gevat: komt eerst gelijk, en zet ons dan op een 2-3 achterstand. Dat is natuurlijk vet balen, maar toch gaat DRC opnieuw goed door. Dat resulteert in een kans en een prachtig doelpunt uit een hard schot door Tarun: 3-3! We gaan voor de winst, maar het zit er helaas niet in. Geinburgia schiet van afstand onhoudbaar laag in de hoek – 3-4. Dat bepaalt de eindstand, en hoewel we verloren hebben kijken we terug op een geweldige wedstrijd waarin de mannen laten zien wat we geleerd hebben dit seizoen:

 1. schakelen: tussen aanval en verdediging
 2. man dekken: bij balverlies, direct een man zoeken; achter de man dekken zodat je hem in degaten kunt houden en hij niet bij je weg loopt
 3. vrij lopen, bal vragen: “pass” roepen als je vrij staat
 4. ingooien: uit de nek, voeten aan de grond (dus niet zoals Iker Casillas in de slotfase tegen Juventus liet zien)
 5. op doel schieten: hard en precies, niet te lang wachten met schieten
 6. drijven: als je ruimte hebt, bal voor je uit spelen en zo op snelhied kunnen blijven (ipv dribbelen)
 7. aannemen / passen: bal altijd met de binnenkant van de voet aannemen, onder controle brengen, dan zo mogelijk direct doorpassen
 8. schouderduw: we gebruiken ons lichaam binnen de grenzen van het spel om aan de bal te komen
 9. versnellen / sprinten: geeft verrassingseffect
 10. het spel snel hervatten bij een dood spelmoment: tegenstander niet de tijd geven om te hergroeperen
 11. koppen: met je lichaam, vanuit je rug
 12. corner opstelling: defensief – voor de eerste paal, mannetjes dekken; offensief: voor de goal, vrijlopen

E3, het was een fantastisch seizoen, waarbij we in de tweede competitieronde in de vierde klasse op de derde plek zijn geëindigd. Voor ons wacht een nieuwe uitdaging in de D’s, maar eerst nog twee keer lekker trainen en maandag 25 mei het DRC home tournament!