V

Vandaag begon na 3 afgelastingen eindelijk de tweede helft van het voetbalseizoen. Uit op echt gras in de Watergraafsmeer. Na de succesvolle eerste helft van de competitie in de vijfde klasse spelen we nu een klasse hoger, vierde klasse dus. We speelden zonder onze vaste keeper Robin, de honneurs zijn waargenomen door Aize (eerste helft) en Ole (tweede helft).

De eerste helft moest DRC wat op gang komen, er was weinig scherpte in het spel. Dat leidde na 2 minuten al tot een 1-0 achterstand, maar niet voor lang: kort daarna scoorde Nout de 1-1. Er wordt aardig gevoetbald, maar niet overtuigend. Er zijn wel vrij veel kansen en kansjes voor DRC die helaas te vaak worden gemist. De laatste 8 minuten van de eerst helft had Gijs – onze rots in de branding achterin – zijn wisselbeurt, en toen kregen we er zo maar nog twee tegen. Met 3-1 achter de rust in. De tweede helft laat een heel ander beeld zien: een veel agressiever DRC buigt de achterstand binnen 10 minuten om naar een voorsprong van 3-4! Goals van Max, Sacha, en een wel heel mooie van Nout (direct uit de lucht op aangeven van Tarun). Dit zou toch nog wel eens een walk over kunnen worden. Maar daar is geen sprake van: Tos slaat terug. Eerst 4-4, en dan komen ze zelfs weer op 5-4 voorsprong. Het zal toch niet gebeuren? Nee, gelukkig tekent Max voor de gelijkmaker, en nog mooier: Apgar scoort in de bijna-laatste-minuut de winnende goal en wordt daarmee ontegenzeggelijk man of the match.