V

Vandaag de wedstrijd tegen de koploper, Diemen E7. Met de wetenschap dat de koploper een wedstrijd meer heeft gespeeld, én vorige week kostbare punten heeft laten liggen tegen hekkensluiter TOS Actief. In deze competitie zijn de verschillen heel klein, dus mentaliteit geeft dan de doorslag.

De eerste helft beginnen we goed. De spirit zit er lekker in en we zien al snel dat we niet bang hoeven te zijn. Diemen heeft een overtreding nodig om onze aanval af te stoppen. Op 15 meter van de goal, een klus voor Aize. Die aarzelt niet en schiet de bal in de vierde minuut snoeihard langs de keeper: 0-1. Heerlijk om de eerste van de wedstrijd te scoren. Maar Diemen doet snel iets terug. Ze beschikken over een levensgevaarlijke spits, sterk aan de bal, en dan is het na 8 minuten 1-1. De wedstrijd is evenwichtig, en er zijn kansen over en weer. Nout knalt ons in de 12e minuut naar 1-2. Diemen is dan echter zeker niet verslagen en komt terug met 2-2, en scoort voor de rust zelfs nog 3-2. Rust. We spelen zeker niet slecht, maar moeten er een tandje bij zetten. Meer druk op het doel, de verdediging moet meer mee doen in de aanval. En dat lukt, de druk op het doel van Diemen neemt aanzienlijk toe. Maar er vallen geen doelpunten, wel een paar keer net naast, of tegen het ijzer. Door meer risico achterin komt Diemen ook een paar keer gevaarlijk voor het doel van Robin. Toch zit dat ze niet glad: Robin houdt uitermate koel zijn doel schoon in de tweede helft. Dan, 47e minuut, de bal komt bij Aize terecht, 8 meter van het doel. Alleen de doelman voor zich, Aize blijft koel en rondt beheerst af: 3-3. Met twee doelpunten hebben we vandaag een man of the match: Aize. Allen: complimenten voor de tweede helft!